Costa Rica
Door: Janneke
Blijf op de hoogte en volg Janneke
05 April 2011 | Costa Rica, Monteverde
Ben ik weer, met een update. Nu vanaf Costa Rica. Ik ben hier nog voor 2 dagen om door te gaan naar Nicaragua.
Ik ben vanaf Bocas del Torro met een boot naar het vaste land gegaan. Daar wilde ik een local bus nemen naar de grens. Ik zal dan 2 verschillende moeten nemen. Maar er stonden heel veel taxi's klaar om je direct naar de grens te brengen alleen was mij de prijs een beetje te hoog. Ik ben daarom maar gaan lopen naar de busstation maar toen kwam 1 van de taxichaffeurs me achterna, en na onderhandelen en beloven dat ik het tegen niemand zou zeggen ben ik voor meer dan de helft van de prijs ingestapt. Achteraf gezien een goede beslissing want het was nog best een eindje de berg op en af en local bussen doen daar erg lang over met de geen sterke motoren.
De grens was rustig dus het oversteken gebeurde zonder gedoe. Ik moest een smalle brug overlopen waar alle trucks over gingen en ik was in Costa Rica! Daar een bus genomen die naar Cahuita ging. Dit is een klein plaatsje nog geen uur van de grens. Daar is een natuurreservaat en mooie strand had ik gehoord. Aangekomen, naar een hostel gegaan wat gerund wordt door nederlanders. Het was voor mij gewoon moeilijk om weer nederlands te praten, ook het typen hiet wordt steeds moeilijker. Ik denk gewoon meer in engels en begin ook te dromen en te praten tegen me zelf in engels. Hoe gek?!
In cahuita heb ik een hike gedaan met 2 andere Nederlanders, het was heel gezellig om weer gebruiken te delen en namen van eten etc.. tijdens de hike heb ik 2 verschillende soorten apen gezien en ook een luiaard! Dit was echt geweldig om te zien. Ook veel insecten en heel veel soorten vlinders.
De volgende morgen vertrokken naar San jose. Vanuit daar zou ik ergens heen gaan, maar waar wist ik nog niet, ik wilde van anderen horen wat leuk was om te zien in Costa Rica. Ik was een beetje verdwaald in mn reisboek en wist even niet meer wat ik wilde zien en doen. Ik heb nu zoveel gezien, bergen zeeen, eilanden, dieren, woestijnen, dat ik het even kwijt was.
In san jose, een beetje uitgerust, de hostel was tegen mijn verwachting in, heel rustig. Hoe moest ik nu socializen en mensen vinden die me konden vertellen waar ik heen moest gaan? De mensen die er waren, waren of oud, of heel jong, en dan bedoel ik studenten die alleen maar in san jose verblijven. Daar had ik weinig aan.
Ik raad pleegde de receptie, een jongen met een nerd brilletje en een nog meer nerderige hoofd gaapte me aan toen ik de vraag stelde wat mooi was om te zien in costa rica. Hij kon het me gewoon niet vertellen!
Had ik niks aan, maar wel iets om over te lachen, wat een sukkel.
Ik ben uiteindelijk in de avond 2 canadezen tegen gekomen die ik eerder ook had ontmoet in cahuita, wat een toeval! Zij zouden vliegen over 2 dagen van san jose. En wilden nog een vulkaan beklimmen. Ze vroegen of ik mee wilde. Zolang ik nog niet wist wat ik wilde vond ik het een prima plan, en de 2 jongens waren erg aardig.
In de vroege morgen om 5 uur vertrokken met een taxi naar een bus midden in een straat ergens in san jose. Deze bus bracht ons naar een andere bus en die bus bracht ons naar het begin van een lange hike. Namelijk 8 km bergopwaarts naar de ENTREE van de vulkaan, nationaal park.
Pfff en dan moet je daar nog gaan klimmen. Ik zei al direct tegen de jongens, we moeten gaan liften, de eerste auto/truck ga ik aanhouden.
Dat het heb gedaan en met heel veel geluk ging deze dame met haar autootje 6 km bergopwaarts. Ze was een lerares in de bergen.
Nu was het nog maar 2 km lopen. Dit was erg zwaar, aangekomen bij de entree de meegenomen lunch opgegeten en entree betraald en toen kon er begonnen worden met hiken.
Maar dit was gelukkig minder zwaar hiken er was een pad aangelegd. Dit pad verliep heel keurig door het bos en liep een beetje berg op en af maar niet te erg. Na zo 4 uur rond gelopen te hebben in het nationaal park en de krater die vol was met water/ een meer gezien te hebben terug gegaan. Maarja dan moet je ook 8 km bergafwaarts. Mijn voeten deden zo pijn! Je tenen komen dan helemaal in de knel. Maar weer een lift genomen deze keer achter op een laadbak van een tractor.
Achteraf ook zo blij dat deze tractor er aankwam want daarna geen auto's meer gezien en bij de busstop waar hij ons afzette begon het ook te regenen! En niet een klein beetje ook. Gelukkig was er een restaurant aan de weg/ de enige/ en die verkocht lekker koude biertjes. Daar 2 uur gezeten tot de bus kwam. Laat in de avond kwam ik dan aan in san Jose en daar was een jongen genaamd Adam waar ik mee op de boot naar panama had gezeten! Wat een toeval en plezier. Met hem het plan gemaakt na veel praten om naar Montezuma te gaan, aan de pacific coast. We hadden mooie verhalen er over gehoord.
Om daar te komen moesten we wel veel moeite doen, een bus een ferry en dan weer een bus. Een dag verder aangekomen in montezuma. Een lelijk hippie dorp noem ik het.
Ik kon er maar 1 ding mooi vinden en dat wa s 15 min uit het dorp, een mooie waterval. Het strand was bruin en vies en het dorp vol met hippies en touristen. Niet geheel mijn stijl. Ook heel duur was het daar. Een surfgod op straat vertelde me te gaan naar Malpais of Santa Elena. Daar de volgende ochtend naar toe gegaan en daar was het geweldig mooi! Een echte surfspot. Ik heb daar een surfplank gehuurd en ben in de golven gegaan! Het surfen in peru ging me goed af maar deze golven waren echte golven! Ik stond maar 1 mintuut maar de kick zat er in. Ik wilde er wel langer blijven maar de hostel alleen was al 15 dollar voor een nacht en ik hoorde dat in nicaragua het ook heel mooi was om te surfen. Met adam het plan gemaakt daar een week te gaan blijven.
Maar eerst stond monteverde nog op het plan. Een dorpje midden in de bergen, geweldig mooi. Daar ben ik nu. Koud is het hier wel, naja koud, frisser, 25 graden. Er is een cloud forest hier, ik ga vanavond daar een nacht wandeling door maken emt een gids, dan kan ik als goed is veel dieren spotten. Morgen ga ik met Adam een wandeling maken in een natuurpark. Duur is het hier ook wel, overal moet je gemiddeld 20 dollar voor betalen. Afzetters! Ja dit een min punt van Costa Rica, waardoor ik het ook iets minder fijn land vind dan andere landen. Het is enorm touristisch, waardoor ze alleen maar op je geld uit zijn. je denkt bijvoorbeeld soms dat ze je willen helpen maar uitendelijk nee hoor alleen maar geld. Zo jammer, maakt voor mij als backpacker het toch minder fijn. Er zijn dan ook heel veel mensen hier die op vakantie zijn voor 3 weken en ja dan snap ik het wel...
Goed, ik moet nu snel een kaartje kopen voor de bus naar nicaragua.
wat feitjes
Foto's uploaden op facebook gaat weer wat moeilijker, internet is weer eens sloom de laatste tijd.
Mijn haar is al weer bijna stijl!
Mensen denken dat ik uit Argentinie kom! Hoe grappig, ik hoor het nu steeds vaker, het komt denk ik omdat ik steeds bruiner begin te worden...
Kus
Had ik niks aan, maar wel iets om over te lachen, wat een sukkel.
Goed, ik moet nu snel een kaartje kopen voor de bus naar nicaragua.
wat feitjes
Mijn haar is al weer bijna stijl!
07 April 2011 - 10:58
Charit:
Hee weer een update van janneke :D
Leuk weer te lezen hoe het je vergaat en fijn dat je weer een reismaatje hebt gevonden!